Hypotheken

Verzekering_iconU oriënteert zich op de aanschaf van een woning of bent op zoek naar een aanpassing van uw huidige hypotheek. Daarmee neemt u een belangrijke beslissing. Want voor een langere periode zult u een belangrijk deel van uw inkomen besteden aan de hypotheeklasten. Het is daarom belangrijk dat u zich nu goed laat adviseren.

Een hypotheek is gewoon een geldlening. Over de lening betaalt u rente. En op enig moment moet de lening worden terugbetaald. Het lijkt zo simpel. De werkelijkheid is een stuk complexer. Belangrijk is namelijk dat u de hypotheeklasten kunt betalen. Niet alleen op het moment dat u de hypotheek aangaat. Maar ook wanneer er zich wijzigingen voordoen in uw persoonlijk leven. Want het laatste wat u wilt is dat u de woonlasten niet meer kunt betalen en gedwongen wordt de woning te verlaten

Wij kunnen binnen een paar minuten uitrekenen welk bedrag u bij uw inkomen maximaal kunt lenen. Dat noemen wij een indicatieve berekening. Dat is handig wanneer u start bij uw oriëntatie op een nieuwe woning. Wanneer u weet wat uw maximaal hypotheek mag zijn kunt u meteen in de categorie woningen kijken die voor u bereikbaar zijn. Maar wanneer u eenmaal een concrete woning op het oog heeft en exact wilt weten wat voor u een passende hypotheek is komt er echt veel meer bij kijken voordat wij u van advies kunnen dienen.

Wij zullen een goed beeld moeten krijgen van uw financiële situatie. Niet alleen van de huidige situatie. Wij houden ook rekening met de wijzigingen in uw financiële situatie in de toekomst die nu al voorzienbaar zijn. Natuurlijk kijken we ook naar de fiscale regels. De vraag of en zo ja hoe lang de hypotheekrente wel of niet aftrekbaar is van uw inkomen hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. Die moeten wij dus voor een goed advies volledig in kaart brengen. Want ook de fiscaliteit bepaalt voor een groot gedeelte of de woonlasten betaalbaar zijn.

In onze visie maakt een hypotheek onderdeel uit van uw to­tale vermogenspositie. Want tegenover de geldlening staat bezit in de vorm van de door u aangekochte woning. Praten wij met u over een hypotheek dan praten wij met u over vermogensvorming. Daarbij komen wij ook te praten over bijvoorbeeld uw pensioen. Want wanneer de hypotheek voor ingang van uw pensioen nog niet is afgelost zullen we moeten controleren of de lasten na pensionering nog zijn te betalen.

Samen met u kijken wij welke hypotheekconstructies goed aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Niet alleen nu. Maar ook in de toekomst. En wanneer u eenmaal uw keuze heeft gemaakt begeleiden wij namens u de aanvraag.

Na het zetten van de handtekening stopt onze adviserende rol niet. Wij blijven met u meedenken over diverse mogelijkheden wat betreft rentewijzigingen en tussentijdse aflossingen en/of verhogingen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat u tot het einde maximaal voordeel van uw keuze heeft. Naar onze mening is onze adviserende taak pas afgerond wanneer de einddatum van de hypotheek is behaald.

Ieder advies is maatwerk. Wij nodigen u daarom uit voor een kosteloos oriëntatiegesprek.
Wij noemen dit ouderwetse service en open en eerlijk advies!

Wij zijn graag bereid u hierover een toelichting te geven in een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis.
Neemt u daarom gerust contact met ons op voor een afspraak of meer informatie.

 

Wilt u meer lezen over onze dienstverlening en onze tarieven, download dan ons dienstverleningsdocument.