Article

Goed advies bij een reisverzekering

 

In Nederland worden verschillende vormen reisverzekering aangeboden. Er zijn kortlopende en doorlopende reisverzekeringen. En er zijn vakantiereisverzekeringen zakenreisverzekeringen en een combinatie van beide. Uit onderzoek van Europeesche Verzekeringen is gebleken dat meer dan de helft van de zakelijke reizigers niet bekend is met de verschillen in dekking tussen een zakenreis- en een vakantiereisverzekering.

Een aantal belangrijke verschillen
Kortlopende of aflopende reisverzekeringen zijn bedoeld voor één specifieke reis, doorlopende reisverzekeringen voor meerdere reizen per jaar. Een vakantiereisverzekering, veelal doorlopende reisverzekering genoemd, biedt bij de meeste verzekeraars geen dekking voor zakenreizen. Voor zakenreizen heeft u een zakenreisverzekering nodig. Het is vaak wel mogelijk om vakantiereizen mee te verzekeren op een zakenreisverzekering. Een zakenreisverzekering kent enkele specifieke dekkingen die niet zijn opgenomen in een vakantiereisverzekering, zoals het sturen van een vervanger (als u tijdens uw reis onverhoopt ziek wordt) of voor de huur van een vervangende auto bij pech.

Het verzekeren
Net als het plannen van een reis verdient het afsluiten van een reisverzekering de nodige aandacht. Als u meerdere reizen per jaar maakt kunt u een doorlopende verzekering overwegen. De hoedanigheid, privé of zakelijk of een combinatie van beide, is belangrijk voor de bepaling van het soort verzekering. Daarnaast is het dekkingsgebied belangrijk en of de verzekering dekking moet bieden voor bijzondere activiteiten zoals wintersport. En zo zijn er nog meer punten waarmee u rekening moet houden bij het afsluiten van een reisverzekering. Laat u goed adviseren en neem gerust contact met ons op!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.