Article

Minder aanrijdingen veroorzaken meer schade


Het aantal ongevallen neemt af maar toch wordt op de autoverzekering gemiddeld meer schade geclaimd. Het aantal verzekeringsclaims na een aanrijding is vorig jaar met 18 procent gedaald. De daling is onder andere te danken aan het relatief rustige weer. Ook de slimme technologie in steeds meer auto’s zorgt voor minder schade. Ondanks de afname is het totale bedrag aan schade wel gestegen. Oorzaak is toenemende letselschade.


Slimme technologie helpt om minder schade te rijden. Toch voorkomen alle slimmigheden niet dat er relatief veel verkeersslachtoffers vallen. Afleiding in het verkeer wordt genoemd als belangrijkste oorzaak. Nederland dreigt de koppositie als verkeersveilig land kwijt te raken door het stijgende aantal verkeersslachtoffers. Reden voor de verkeersveiligheidscoalitie, een samenwerking tussen verschillende organisaties, om de noodklok te luiden.

Bijna de helft van de ernstig gewonde verkeersslachtoffers blijkt fietser te zijn. Circa 20 procent van deze ongevallen wordt veroorzaakt door teveel drinken, te hard rijden is goed voor 30 procent.

Met de winter voor de deur stijgt ook de kans op sneeuw, ijzel en andere gure weersomstandigheden. Houd in het achterhoofd dat juist dan een ernstig ongeval op de loer ligt. Zelfs als je auto vol hangt met technische hoogstandjes.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.