Article

Belastingaangifte vóór 1 mei: deze gegevens heb je nodig

Nog geen belastingaangifte gedaan? Wees er snel bij, want je hebt nog een krappe maand. Vóór 1 mei moet je aangifte binnen zijn. Wil je last-minute stress voorkomen? Gebruik onze checklist voor het verzamelen van de juiste gegevens. Ga met al je papieren aan tafel zitten, log met DigiD op Mijn Belastingdienst in en vul in één keer die aangifte in!

Zoek eerst een kopie van je belastingaangifte van vorig jaar op en, als je die ontvangen hebt, je voorlopige aanslag inkomstenbelasting. Vervolg met de rest, startend bij je inkomsten. De belasting vult reeds bekende gegevens voor in. Controleren is wel belangrijk.

Heb je naast je werk bijverdiensten, bijvoorbeeld als freelancer? Het totaal verdiende bedrag over 2016 geef je op bij ‘Inkomsten uit overig werk’. Naast belasting betaal je een bijdrage voor de Zorgverzekeringswet. Is dit lager dan €45? Dan hoef je in werkelijkheid niets te betalen. Je ziet dit vanzelf in de online belastingaangifte.

Overige aftrekposten 2016

De gegevens rondom je inkomsten, hypotheek en bankrekening staan vooraf ingevuld. Aftrekposten moet je zelf invullen. De voorwaarden vind je op de website van de Belastingdienst. Dit heb je mogelijk aan gegevens nodig:

Uitstel belastingaangifte aanvragen?

Denk je 1 mei niet te halen? Dan kun je uitstel aanvragen. Gaat de Belastingdienst hiermee akkoord, dan heb je tot 1 september voor je aangifte. Maar let op als je verwacht belasting te moeten betalen. Je ontvangt hoogstwaarschijnlijk pas na 1 juli bericht van de Belastingdienst. In dat geval betaal je 4% belastingrente over het te betalen bedrag. Hierdoor kost uitstel je juist extra geld.

Heb je al je gegevens bij elkaar? Stel je aangifte invullen niet meer uit. Als te veel mensen tegelijk online aangifte doen, kan het programma tijdelijk niet beschikbaar zijn. Het zou zonde zijn als jouw belastingaangifte daardoor te laat binnen is. Ook is er de mogelijkheid voor onze bestaande particuliere relaties om hun belastingaangifte via ons te laten regelen. Voor meer informatie hierover neem contact met ons op via de bekende kanalen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.